½ cawan marjerin 50 g coklat buku 1½ cawan serbuk biskut manis coklat 1 cawan kelapa kering cara2 : Satukan marjerin dan coklat buku ke dalam satu bekas. Letakkan bekas ini di atas periuk berisi air panas. Kacau sehingga coklat cair. Angkat bekas coklat dari air panas. Masukkan biskut, kelapa, gula, air, dan vanila. Tuangkan adunan ke dalam tin yang telah dialas dan dilenser dengan kertas minyak. Sejukkan di dalam peti sejuk selama 10-15 minit. Keluarkan dari peti sejuk, tuangkan coklat cair dan ratakan. Biarkan brownie agak keras sebelum dipotong kepada empat persegi. nampak cam senang je...aku nk try wat la bila umah nt..arap2 akan jd cam d rncg....tgu pic upload.......hahaha | ½ cawan kacang tanah (dikisar kasar) ½ cawan air 1 camca teh esen vanila 100 g coklat buku (dicairkan) |
Sunday, January 23, 2011
Brownie ......
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Sunday, January 23, 2011
Brownie ......
½ cawan marjerin 50 g coklat buku 1½ cawan serbuk biskut manis coklat 1 cawan kelapa kering cara2 : Satukan marjerin dan coklat buku ke dalam satu bekas. Letakkan bekas ini di atas periuk berisi air panas. Kacau sehingga coklat cair. Angkat bekas coklat dari air panas. Masukkan biskut, kelapa, gula, air, dan vanila. Tuangkan adunan ke dalam tin yang telah dialas dan dilenser dengan kertas minyak. Sejukkan di dalam peti sejuk selama 10-15 minit. Keluarkan dari peti sejuk, tuangkan coklat cair dan ratakan. Biarkan brownie agak keras sebelum dipotong kepada empat persegi. nampak cam senang je...aku nk try wat la bila umah nt..arap2 akan jd cam d rncg....tgu pic upload.......hahaha | ½ cawan kacang tanah (dikisar kasar) ½ cawan air 1 camca teh esen vanila 100 g coklat buku (dicairkan) |
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment